Searching...
czwartek, 5 lutego 2015

Dla leniuchów. Żeberka z marmoladą.

  Żeberka z marmoladą  スペアリブの醤油ママレード煮




Jeśli brakuje Ci pomysłu na obiad i czujesz, że 'masz lenia' wypróbuj ten przepis! Danie jest pyszne, sycące i super proste do zrobienia.


Składniki:
  •  700g-1kg żeberek
  •  100ml czerwonego wina
  •  80ml sosu sojowego
  •  100ml marmolady
  •  3-4 liście laurowe
  •  woda

Pokrój żeberka, przełóż do garnka i dodaj wszystkie składniki. 





Zalej wodą tak, aby przykryć żeberka. 



Gotuj na średnim ogniu przez około 20-30minut. 
Następnie wyjmij żeberka, garnek pozostaw na ogniu. 
Zaczekaj aż ilość wody się zredukuje i powstanie gęsty sos. 

Żeberka nałóż na talerz i polej powstałym gęstym sosem.


0 コメント:

Prześlij komentarz