Searching...
czwartek, 23 kwietnia 2015

Soczyste karaage

Karaage 唐揚げ

 Karaage to kurczak smażony w głębokim oleju. Jest jednym z bardziej popularnych dań w Japonii - na lunch, obiad, do bento (japoński lunch box), w izakayach (miejsca serwujące alkohol i przekąski). Różnica między karaage a smażonym kurczakiem (typu np. KFC) to sposób przyrządzenia. Kurczaka do karaage najpierw zanurza się w marynacie (aby mięso nabrało smaku), następnie obtacza w mące i smaży dwukrotnie. Przygotowując smażonego kurczaka (typu KFC) obtacza się go w panierce i przyprawach, a następnie smaży jeden raz - mięso ma więc inny smak.




0 コメント:

Prześlij komentarz

:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.

 
Blogger Template By : MKR | IVYthemes.com