Onigirazu - nikumiso version おにぎらず
Składniki:
- nori (suszone wodorosty, do kupienia w sklepach z azjatyckimi produktami)
- miska ugotowanego ryżu
- NIKUMISO (przepis na blogu, post wcześniej)
- liście sałaty
クッキングパパ 22巻より
Rozłóż nori na
folii spożywczej.
Nałóż na środek
pół miski ryżu.
Przykryj wszystko pozostałym w misce
ryżem.
Jeśli wydaje Ci się, że ryżu jest za dużo - możesz zmniejszyć jego
ilość.
Zawiń rogi nori do środka, tak aby zakryć
górną warstwę ryżu.
Następnie zawiń wszystko w folię
spożywczą. Pozostaw na jakiś czas, aby nori zmiękło pod wpływem wilgoci i stało
się bardziej elastyczne.
Przed podaniem odwiń z folii i przekrój na
cztery części. Ćwiartki przełóż na talerz i udekoruj.
0 コメント:
Prześlij komentarz