Searching...
poniedziałek, 24 listopada 2014

Ulepszona wersja onigiri - Onigirazu


Onigirazu - nikumiso version おにぎらず 




Składniki:
  • nori (suszone wodorosty, do kupienia w sklepach z azjatyckimi produktami)
  • miska ugotowanego ryżu
  • NIKUMISO (przepis na blogu, post wcześniej) 
  • liście sałaty
クッキングパパ 22巻より


Rozłóż nori na folii spożywczej.


Nałóż na środek pół miski ryżu.


Na ryżu ułóż Nikumiso i sałatę.


Przykryj wszystko pozostałym w misce ryżem. 


Jeśli wydaje Ci się, że ryżu jest za dużo - możesz zmniejszyć jego ilość.




Zawiń rogi nori do środka, tak aby zakryć górną warstwę ryżu.
Następnie zawiń wszystko w folię spożywczą. Pozostaw na jakiś czas, aby nori zmiękło pod wpływem wilgoci i stało się bardziej elastyczne.



Przed podaniem odwiń z folii i przekrój na cztery części. Ćwiartki przełóż na talerz i udekoruj.  


0 コメント:

Prześlij komentarz