Searching...
niedziela, 17 sierpnia 2014

Proste, wystarczy wymieszać! Tarako-supa

Makaron spaghetti z ikrą

(Tarako-supa、たらこスパ)



Składniki:

● makaron spaghetti (200g)

Sos:

● ikra w puszce z Ikei - 1szt. (ok. 60g)
● masło (30g)
● sos sojowy - 2 łyżki stołowe
● wodorosty nori (wg uznania, do przybrania)




1. Potnij nori na drobne paseczki. 



2. Zagotuj wodę, dodaj szczyptę soli, włóż makaron spaghetti i gotuj aż będzie al dente.


3. Sos:
Wymieszaj roztopione masło z ikrą i sosem sojowym w miseczce.




4. Po ugotowaniu spaghetti, odcedzony makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i nałóż na talerze. 

5. Ozdób wodorostami nori. Jako dodatek można obok makaronu nałożyć świeże kiełki lub obgotowaną młodą fasolkę. 




0 コメント:

Prześlij komentarz