Makaron spaghetti z ikrą
(Tarako-supa、たらこスパ)
● makaron spaghetti (200g)
Sos:
● ikra w puszce z Ikei - 1szt. (ok. 60g)
● masło (30g)
● sos sojowy - 2 łyżki stołowe
● wodorosty nori (wg uznania, do przybrania)
● wodorosty nori (wg uznania, do przybrania)
1. Potnij nori na
drobne paseczki.
2. Zagotuj wodę, dodaj szczyptę soli, włóż makaron spaghetti i
gotuj aż będzie al dente.
3. Sos:
Wymieszaj
roztopione masło z ikrą i sosem sojowym w miseczce.
4. Po ugotowaniu
spaghetti, odcedzony makaron wymieszaj z przygotowanym sosem i nałóż na
talerze.
5. Ozdób wodorostami nori. Jako dodatek można obok makaronu nałożyć
świeże kiełki lub obgotowaną młodą fasolkę.
0 コメント:
Prześlij komentarz