Searching...
niedziela, 29 marca 2015

Pyszna galaretka z wina śliwkowego (Choya Ume Shu)

Galaretka z wina śliwkowego 梅酒ゼリー



 Czy piliście wino śliwkowe Choya Ume Shu? Jest łatwo dostępne w naszych sklepach alkoholowych jak również restauracjach serwujących japońskie potrawy. Być może znacie już jego smak. Ale dziś Was zaskoczymy! Wino Choya w nietypowej postaci - jako galaretka. Oczywiście podany niżej przepis zawiera alkohol, ale jeśli chcielibyście przygotować wersję dla dzieci, wystarczy wino zagotować i odparować cały alkohol.
Jeśli używacie Choya z owocem śliwki w butelce, możecie ją pokroić na małe kawałki i dodać do galaretki.

Dla vegan: żelatynę można zastąpić agarem (dostępny w sklepach z żywnością bio).




0 コメント:

Prześlij komentarz